Hem  > Dubrovnik > Rundtur på stadsmuren

Rundtur på Dubrovniks stadsmur

Missa inte en promenad på stadsmuren runt gamla stan när du är i Dubrovnik. Från muren har du fantastisk utsikt över trånga gränder, mäktiga byggnader och Dubrovniks vackra skärgård.

Stadsmuren i Dubrovnik
Dubrovnik är känt som en av världens vackraste städer och efter en tur på muren runt gamla stan förstår man varför.

Utsikt genom muren Gamla stans röda tegeltak är ett signum för Dubrovnik.

entretrappa Strax innanför Pileporten, som är huvudentrén till gamla stan, leder en lång brant trappa upp på muren. Entréavgiften är 50 kuna för vuxna.

stradun Från muren har man bra överblick över Stradun, eller Placa som den också kallas, den berömda marmorbelagda huvudgatan som oftast sjuder av liv.

stadsmuren Muren är två kilometer lång och som mest 25 meter hög. Den byggdes på 900-talet, för att sedan förstärkas och delvis byggas om under 1200-talet. Ändringar har även skett senare. Under kriget 1991-1995 skadades den svårt men har reparerats och återställts till ursprungligt skick.

vardagsliv Innanför murarna pågår vardagslivet för människorna som bor här.

lokrum Utsikt över den gröna ön Lokrum, som ligger strax utanför hamnen.

cafe buza Café Buza ligger på en klippa på utsidan av muren. Njut av kaffe, en öl eller varför inte lite bubbel!? Här finns också möjlighet att hoppa i havet och svalka sig.

hamn dubrovnik Ungefär halvvägs på vandringen kommer man till hamnen. Här finns en trappa ner från muren om man vill ta en paus och äta lunch.

hamn Hamnen och ön Lokrum.

kanonutsikt Utsikten är kanon...

Dubrovnik På väg upp till Mincetatornet, som är det högsta av murens försvarsverk.

takåsar i dubrovnik Gamla stans tegeltak, en klassisk bild av Dubrovnik.

Tillbaka

Dubrovniks stadsmur

En promenad på den knappt två kilometer långa muren [Gradske Zidine] tar dig runt hela Dubrovniks gamla stad. Tar du dig tid att titta på alla sevärdheter så tar vandringen cirka en timme. Entréavgiften är 50 kuna för vuxna (maj 2009). För den som vill finns ett radiosystem där du i hörlurar guidas runt muren (kostar 40 kuna).biljett Murens längd: 1940 meter
Maxhöjd: 25 meter
Tjocklek: 6 meter (som mest)

Boka boende i Dubrovnik till bra priser! Läs mer

Copyright © Kroatienguiden.se | Om Kroatienguiden | Kontakt | Dela med dig på Facebook