Hem  > Boende

Boende i Kroatien

Det finns många alternativ för dig som vill hitta boende på egen hand under resan i Kroatien.

Hotell och semesterlägenheter

På senare tid har mängder av moderna hotell och lägenhetsbyar byggts upp, framförallt vid kusten. Det går bra att kontakta hotellen själv för bokning, men om man är osäker finns det turistbyråer i nästan alla städer som hjälper till med bokning och svarar på frågor. Ibland är det fördelaktigt att boka via sajter som Hotels.com som har ett stort utbud och ofta erbjuder rabatterade priser.

Hyr rum privat

hyr rum

Hyr rum privat så kommer du nära
inpå den kroatiska vardagen.

Vill du komma lite närmare befolkningen och den kroatiska kulturen finns det många rum (sobe) att hyra på gårdarna eller hemma hos någon familj.

Även på privata rum finns det ranking med stjärnor. Tre stjärnor innebär egen toalett och badrum, två stjärnor betyder att två rum får dela på ett badrum och med en stjärna menas att rummet håller en grundläggande standard.

Be gärna att få se på rummet innan ni kommer överens om priset.

Camping

Gillar du campingliv så har Kroatien fina campingplatser med god standard. Det finns både små privata campingplatser och stora autocamp. De flesta ligger längs med kusten i Istrien och Dalmatien.

På autocamp finns bra service i form av butiker och matställen. De flesta campingplatser håller öppet juni, juli och augusti. Vill du campa tidigare eller senare på säsongen är det bra att ringa innan för aktuella öppettider.

Tänk på att det är förbjudet att slå upp tältet eller ställa upp husvagnen utanför campingplatserna i Kroatien.

Tips

Blocket finns massor av rum, stugor och semesterhus i Kroatien till uthyrning. Ett roligt och ofta prisvärt alternativ till att bo på hotell.

Ditt namn:

Din väns e-postadress:


Copyright © Kroatienguiden.se | Om Kroatienguiden | Kontakt | Dela med dig på Facebook