Trogir

Den gamla stadskärnan i Trogir finns med på Unescos världsarvslista och kan erbjuda ett stort utbud av mysiga restauranger, butiker och även en liten marknad där man kan hitta det mesta.

Man kan lätt slå ihjäl ett par timmar med att bara njuta av gamla byggnader och kloster som ligger inklämda längs trånga kullerstensgator. Nere längs med strandpromenaden trängs turister och båtfolk. Folkliv och musik råder så gott som dygnet runt.

Trogir

Hopp i havet pć ön Ciovo utanför Trogir.

På morgonen ersätts krogvimlet av marknadsvimmel. Det gäller att vara ute i god tid om man tar bilen till marknaden, köerna blir snabbt långa och långsamma. Många väljer att göra sina inköp tidigt på morgonen för att slippa köer men också för att undvika den värsta värmen. Priserna är något lägre än hemma i Sverige på grönsaker och frukt.

Rakt över gatan mitt emot den stora marknaden i Trogir ligger fiskemarknaden lite för sig. Mellan de stora handlarna sitter stadens fiskare och erbjuder nattens fångst i en liten låda.

Trogir

En regning försommardag i Trogir.

 

 

 

 

 

 

Snabba fakta

Trogir ligger vid Adriatiska havet 27 km väster om Split och har ca 11.000 invånare. Från Splits flygplats är det bara 3 km till Trogir.

Trogir karta & flygfoto

 Stor karta

Copyright © Kroatienguiden.se | Om Kroatienguiden | Kontakt | Dela med dig pć Facebook